Netwerken op loopschoenen

Lopen staat bekend als een sport voor eenzaten, maar het wordt steeds populairder om samen met collega's of relaties een tochtje te maken. Zo bouw je al lopend aan je netwerk en je conditie.

De Rotterdam Running Ambassadors hebben meer dan 100 leden. (foto intermediair)
Het Nederlandse weekblad Intermediair ging op bezoek bij de Rotterdam Running Ambassadors (RRA), een loopclub die bestaat uit ondernemers, medici, accountants, zelfstandig adviseurs en bijvoorbeeld ook de gemeentesecretaris en de directeuren van de Rotterdamse Kamer van Koophandel en van Havenbedrijf Rotterdam.

Toen de RRA in 2001 werd opgericht, was het doel om met een groepje Rotterdamse managers, adviseurs en ambtenaren de marathon van New York te lopen. Met een business programma waarbij ze een dag lang allerlei zakenlui uit Manhattan ontmoetten, wilden ze tegelijkertijd de commerciële banden tussen de twee steden aanhalen. 

De RRA reisde uiteindelijk met 75 man naar New York. Tien jaar later heeft de club ongeveer 110 leden, waarvan 10% vrouwen. Jaarlijks trainen ze voor twee marathons: die van Rotterdam en een in het buitenland.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?