Neptunus Run sluit schitterende Spartacus Series af

In het Militair Kamp van Lombardsijde in Nieuwpoort stond zondagnamiddag de tweede editie van de Neptunus Run op het programma. Het loodzware parcours van ongeveer 10 km met een 15-tal hindernissen sloot een schitterende Spartacus Series af.

De Spartacus Series is een verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen van ons land. Tijdens deze survivalruns moeten verschillende (natuurlijke) hindernissen overwonnen worden. Wie finisht, is Spartacus.

In Lombardsijde werd vandaag de God van de Zee gekroond. Wouter Hus kwam als eerste van de 3500 deelnemers, 1000 meer dan tijdens de eerste editie, over de meet. De sportievelingen hadden dit jaar de omstandigheden mee aan de kust, waar het verrassend windstil was. Het losse zand dwong de deelnemers wel tot het uiterste, zo viel achteraf te horen.

Met de Neptunus Run komt er dus een einde aan de Spartacus Series, waar dit jaar 23.000(!) lopers aan deelnamen. De organisatie had nog een kleine verrassing in petto. Zo werd de aankomst volledig gefilmd en werd er onderweg van iedere deelnemer een persoonlijke actie-foto genomen. Deze foto’s zullen in de loop van de week verschijnen op de event-website, waar ze gratis gedownload kunnen worden.

Voor de sportievelingen is het nu wachten op de Spartacus Run, die in mei 2015 de nieuwe Spartacus Series op gang trapt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.