Neptunus Run loodzwaar door zand en wind

De eerste editie van de Neptunus Run was loodzwaar door de combinatie van zand, hindernissen en wind. 2600 deelnemers lieten zich niet kennen...

De Neptunus Run maakt deel uit van de STIHL Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire survival runs van ons land. En de nieuwkomer maakte zijn naam waar.

Tegen de achtergrond van de kolkende zee en een snoeiharde zeebries kregen de deelnemers op de Militaire Basis van Lombardsijde een prachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 15 adembenemende hindernissen moesten worden overwonnen.

Om 12u30 maakten de weergoden het parcours nog wat zwaarder dan het al was. Maar toen de eerste deelnemers aan hun tocht begonnen, brak de zon alweer door.

Maar toch was de opdracht zwaar. Onder andere door de passage op het strand waar de wind tegen stond werd het een slopende race.

Jorn Bussens toonde zich de sterkste van allemaal. Hij liep al van bij het begin weg van de rest en finishte met meer dan een minuut voorsprong na 41’34”. Bij de vrouwen was de zege voor Sarah Moermans.

Elke deelnemer die de eindstreep haalde kreeg een drietand, symbool van god van de zee Neptunus.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?