Neptunus Run bewijst ongeziene populariteit obstakel runs

Zondag wordt in Nieuwpoort de 2e Neptunus Run georganiseerd, de laatste race in de Spartacus Series. 3.500 moedige lopers uit het hele land zullen weer en wind trotseren op de Militaire Basis van Lombardsijde.

Over een parcours van 10km krijgen de deelnemers 15 spectaculaire hindernissen voorgeschoteld. Met de kolkende zee en snoeiharde zeebries als decor, wordt dit zonder twijfel een sensationele ervaring voor zowel lopers als supporters!

De Neptunus Run kadert in de Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire survival runs van ons land. Eerder dit jaar namen in totaal al bijna 20.000 lopers deel aan één van de andere races in de reeks: de Spartacus Run in Boom, Battle of the Ardennes in Durbuy en Race Against Nature in Averbode. Met deze Neptunus Run komen daar dus nog eens 3.500 deelnemers bij, maar liefst 1.000 deelnemers meer dan op de eerste editie vorig jaar, wat de Spartacus Series met voorsprong tot de meest succesvolle survival run-series in België maakt.

“Dit evenement pas perfect aan de kust. We profiteren optimaal van de elementen, water en wind, om een extra zware editie te maken. De Neptunus Run is de afsluiter van de Spartacus Series. Bijna 20.000 lopers namen dit jaar al deel aan de drie events. Daarmee zijn ze allemaal volzet. Ook in Nieuwpoort verwachten we 3.500 deelnemers. Opvallend is dat hierdoor een obstakelrun, samen met de Knokke 10K, het grootste loopevenement aan de Kust is”, legt Greg Broekmans van Golazo sports uit.

Het Kwartier Kamp van Lombardsijde ligt naast de IJzermonding en heeft alles om een uitdagend parcours uit te tekenen: sportterreinen, een landingsbaan, duinen en natuurlijk het strand. Wie na 10 km finisht is Neptunus, God van de Zee.

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als Omaha Beach, Crawl or Die en Leap of Faith moeten overwinnen. Voor proeven zoals Smells Like Team Spirit zullen de lopers elkaar nodig hebben om deze tot een goed einde te brengen. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf.

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken, zullen de deelnemers om de 5 & 7 minuten in waves van 250 personen starten. De eerste start wordt gegeven om 13u00. De deelnemers komen echt uit alle hoeken van ons land en zelfs uit het buitenland afgezakt naar de kust.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar: wie er nog bij wil zijn, kan zich ter plekke inschrijven vanaf 11u. Vanaf dan kunnen deelnemers ook hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op het Kwartier Kamp van Lombardsijde, waar ook de start en de finish liggen. Iedere deelnemer krijgt een uniek Neptunus Run T-shirt en prachtige medaille aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.