Nederlandse wint Stiletto Run Hasselt

Veertig modebewuste dames liepen zondag 300 meter over de Hasseltse kleine ring op 9 cm hoge hakken. De Nederlandse sprintster Rianne Klein Brinke was na een nek-aan-nek race de snelste in de Stiletto Run.

De deelneemsters moesten hakken van ten minste 9 cm dragen. (foto styleblog)
Het was al de derde keer dat het Modemuseum van Hasselt samen met Belmodo.tv de Stiletto Run organiseerde. Honderd dames schreven zich op voorhand in, maar slechts 40 van hen kwamen ook daadwerkelijk aan de start.

Van hen vielen er na twee halve finales uiteindelijk 10 dames af. De overgebleven 30 mochten zich voor het oog van honderden toeschouwers opmaken voor de finale met als inzet een cheque ter waarde van 1.250 euro in een … schoenenwinkel. 

Na een spannende wedstrijd kwam Rianne Klein Brinke als eerste over de meet. De 24-jarige Nederlandse kwam helemaal uit Enschede naar Hasselt afgezakt, goed voor bijna drie uur rijden.

“Dat heb ik er graag voor over”, lachte Klein Brinke. “Ik ben een 800 meterloopster, maar dit is toch een heel andere discipline. Het vereist een totaal andere voetenbeweging en een paar gloednieuwe schoenen, die stevig aan de voeten zittten.”

De winnares had wel al de nodige ervaring met Stiletto Runs. “Het is al mijn vijfde Run dit jaar. Ik had al twee overwinningen achter mijn naam staan, dit is nu mijn derde. En nu shoppen maar. Ik zag al heel wat leuke schoenen”, aldus de Nederlandse in Het Laatste Nieuws.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?