Nederlanders organiseren indoor trail

Het lopen in de vrije natuur is een van de grote troeven van de steeds populairder wordende trails. Toch wordt er in Zeeland volgend jaar een indoor trail georganiseerd.

Het idee komt overgewaaid uit Duitsland. Daar werd met de Ecco Trail begin dit jaar voor het eerst een indoor trail georganiseerd. De deelnemers moesten er een kunstmatig aangelegd parcours met onder andere boomstammen, rotsblokken en zandstroken afleggen (zie filmpje bovenaan). Een van de voordelen is dat het publiek vanuit de tribune een perfect overzicht heeft van de wedstrijd.

Dit evenement krijgt op zaterdag 12 januari navolging in de Zeelandhallen in het Nederlandse Goes. “We maken gebruik van de grond van de indoor motorcross en gaan daarmee ons eigen parcours aanleggen”, zegt Kim Reynierse, één van de organisatoren van de Indoor Trail Zeeland.

De organisatie hoopt voor de eerste editie op vijfhonderd deelnemers. Iedereen mag meedoen, van jong tot oud en van geoefende loper tot beginner. Er komt ook een speciale estafettewedstrijd voor bedrijven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?