Nederlanders maken komische film over marathon

In Nederland zijn ze momenteel de laatste hand aan het leggen aan 'De Marathon'. Deze komische speelfilm gaat over vier automonteurs die zich laten sponsoren om de Rotterdam Marathon te lopen.

De opnames voor De Marathon zijn gestart in april tijdens de Marathon Rotterdam. Momenteel is de crew toe aan de laatste draaidagen. Als alles goed gaat, is de film in het najaar te zien in de bioscoop.

In de film werken de Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico broederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden.

Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish… 

“De Marathon wordt een kruising tussen The Full Monty en Rocky“, zegt regisseur Diederick Koopal. “Een vriendengroep die met vallen en opstaan probeert een nagenoeg onmogelijk doel te realiseren.”

De film is een project van lange adem geworden. De geestelijk vaders van de film, acteur Martin van Waardenberg en schrijver en filmmaker Gerard Meuldijk, hadden in 2003 het project al in de steigers staan. Er was al een script uitgewerkt én er werd al getraind. Maar door geldgebrek is het er nu, bijna tien jaar later, pas van gekomen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?