Nederlanders lopen naakt uit protest

Bijna 500 Nederlanders hebben afgelopen weekend in hun blootje 800 meter gelopen. The Naked Run For Freedom was een initiatief van Amnesty International. Bekijk de foto's!

The Naked Run For Freedom vond plaats als opener van de Zwarte Cross, een motorcross die in de loop der jaren uitgegroeid is tot het populairste muziekfestival in Nederland.

De bijna 500 deelnemers waren enkel gehuld in een motorhelm, die door de organisatie ter beschikking werd gesteld. Ze moesten twee rondjes van 400 meter over de crossbaan lopen. Als aandenken kreeg iedereen een badjas, gratis toegang tot het festival en ook de helm mochten ze houden.

The Naked Run For Freedom was een initiatief van Amnesty International, dat hiermee aandacht vraagt voor de toenemende repressie op vrijheid van meningsuiting in verschillende delen van de wereld en Rusland in het bijzonder. Niet toevallig werd het startschot dan ook gegeven door een lid van Pussy Riot, een punkband werd veroordeeld tot twee jaar strafkamp vanwege het uitvoeren van een anti-Poetinlied.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?