Nederlanders gaan voor wereldrecord ijslopen

Met zoveel mogelijk mensen op blote voeten over het ijs lopen. Daarmee hoopt de Nederlander Wim 'The Iceman' Hof komend weekend een plaats in het Guinness Book of Records te bemachtigen.

De recordpoging vindt nu zaterdag plaats in Thialf, Nederlands bekendste schaatsstadion. Als minstens 250 mensen één kilometer met blote voeten over het ijs lopen, is het nieuwe wereldrecord een feit.

De initiatiefnemer is Wim Hof, beter bekend als ‘The Iceman’. De Nederlander heeft al verschillende kouderecords op zijn naam staan. Zo liep hij in 2007 een halve marathon op blote voeten, beklom hij in 2009 nagenoeg naakt de Kilimanjaro en stond hij in 2010 bijna 1u45 tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes.

Het is Hof niet alleen om het wereldrecord te doen. Met deze uitdaging wil hij de deelnemers ook de technieken laten ervaren voor een gezonder en weerbaarder leven en een bijdrage leveren aan een medisch onderzoek waarbij hij tracht te bewijzen dat iedereen de controle over zijn autonome zenuwstelsel kan krijgen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?