Nederlander loopt ‘per ongeluk’ marathon

Dennis Hübner zal zich de Rotterdam Marathon nog lang heugen. Nadat de deelnemer aan de 10 km recreatieloop ontdekte dat hij op het marathonparcours was beland, liep de ongetrainde man de 42,195 km doodleuk uit in een kleine vijf uur.

Dennis Hübner zou zondag deelnemen aan de recreatieve 10 km loop, een van de onderdelen van de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Omdat hij te laat op de Coolsingel was aangekomen, besloot de 23-jarige inwoner van Hoogvliet het parcours even voorbij de startlijn op te lopen.

Na zo’n twee kilometer werd Hübner over de Erasmusbrug gestuurd. Die oeververbinding wordt uitsluitend door de marathonlopers bedwongen, terwijl de 10 km-lopers op de noordelijke oever van de Nieuwe Maas blijven. Hübner besefte dat er iets niet klopte, maar vroeg aan een EHBO’er of hij door mocht lopen.

“Hij vond het goed, al zou mijn tijd niet meetellen in het klassement”, doet Hübner zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. “Het was loodzwaar, maar op momenten dat ik er helemaal doorheen zat hebben het publiek, mijn medelopers en een telefoontje met vrienden me erdoor heen geholpen. Met een basisconditie kun je meer bereiken dan je denkt.”

Omdat Hübner de verkeerde afstand liep, komt zijn tijd niet in de officiële uitslag voor. De medaille vormt echter voor eeuwig het bewijs dat hij de marathon uitliep. “Ik had het voorzichtige plan om over vier jaar een marathon te proberen. Het kan raar lopen…”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?