Nederland wordt spelbord voor lopers

Nederland is voor een nieuw virtueel loopspel opgedeeld in 3.000 vakjes. Lopers strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk kilometers af te leggen in een bepaald vakje.

De kaart van Nederland is opgedeeld in ongeveer 3.000 zeshoekige tegels met een doorsnede van vijf kilometer en een omtrek van vier kilometer. Lopers kunnen zich tot tegelkoning kronen door de meeste kilometers af te leggen in een bepaalde tegel. Per kilometer krijg je één punt. Daarnaast is er ook een algemeen klassement waarbij je over zoveel mogelijk tegels moet lopen.

Het Hardloopspel maakt onderdeel uit van de app Looptijden.nl, dat 330.000 gebruikers heeft. 15.000 van hen nemen deel aan het spel en bepalen vanaf nu dus uit tactische overwegingen waar ze op training naartoe lopen.

UPDATE: Dankzij onze attente volgers weten we dat er ondertussen ook een aparte Belgische versie bestaat, check de link hiernaast! Om het ook in België het echt interessant te maken, komen er best nog een pak deelnemers bij, dus ’tegelen’ maar!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?