Nederland krijgt trappenloopcriterium

Onze noorderburen gaan deze zomer massaal trappenlopen. Het UpstairsRun-criterium houdt halt in dertien steden met de grootste mobiele trap ter wereld.

Op de trap worden ook speciale runs gehouden voor onder andere kelners. (foto upstairsrun)
De trap heeft meer dan 125 treden en een hellingsgraad van meer dan 40 graden een stijging/daling die zijn weerga niet kent. De treden zijn gemaakt van antislipmateriaal en om vallen te voorkomen zijn er om de 1,5 meter hekjes op de trap gemonteerd zodat de deelnemers, mocht er iets mis gaan, zichzelf makkelijk kunnen opvangen.

Om het complete parcours af te leggen dienen er 3 trappen omhoog en 3 trappen omlaag afgelegd te worden van verschillende afmetingen.

De UpstairsRun On Tour 2010 is een initiatief van Upstairs Traprenovatie. Centraal staat gezondheid en bewegen, vandaar dat het Diabetes Fonds als goed doel aan deze run is verbonden. Het volledige inschrijfgeld zal dan ook aan het fonds gedoneerd worden.

De wedstrijden worden afgewisseld met recreatieve runs die voor het nodige entertainment moeten zorgen. Zo wordt er een Kids Run, Family Run, Kelner Run, Bekende Nederlanders Run, Media Run en de Fitste Familie van Nederland Run gehouden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?