Nederland krijgt eerste zoomarathon ter wereld

Op zaterdag 27 augustus wordt in GaiaPark in het Nederlands-Limburgse Kerkrade 's werelds eerste marathon in een dierentuin georganiseerd.

Of de dieren ook zelf mogen meelopen, is nog niet bekend. (foto hartvannederland)
Nog nooit eerder is er een marathon gelopen in een dierentuin. Han Frenken, voorzitter van de Stichting Ultraloop Stein en de directie van GaiaPark zijn onlangs overeengekomen deze bijzondere marathon komende zomer te organiseren.

Deze eenmalige extreme marathon is aangevraagd bij het Guiness Book of Records. Het heuvelachtig parcours bedraagt 1873 meter en gaat door heel GaiaPark. De deelnemers zullen 22 rondjes lopen met een aanloopstuk van 989 meter. De start is om 16:00 uur en de tijdslimiet is 5 uur. Er mogen maximaal 100 mensen deelnemen, in volgorde van inschrijving.

De opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar Gaia Nature Fund, de natuurbehoud stichting van GaiaPark. De Kerkraadse dierentuin ondersteunt met deze stichting diverse projecten van natuur- en soortenbehoud over de hele wereld.

Inschrijven voor deze unieke marathon kan pas vanaf 1 februari 2011 via www.ultraloopstein.nl.

De Stichting Ultraloop Stein is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft marathons op bijzondere plekken. Vorige maand organiseerde de vereniging nog een overdekte marathon in de bedrijfshallen van Arcelor Mittal in Born.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?