Nederland krijgt eerste gecrowdfunde marathon

Op 11 mei zal in Amsterdam het startschot weerklinken van een unieke marathon. De Groene van Amsterdam wordt immers volledig georganiseerd en gefinancierd door bewoners, vrijwilligers en lopers.

Een aantal gepassioneerde lopers uit de Amsterdamse wijk Nieuw West kwamen op het idee om een marathon te organiseren in het kader van de ‘Voor je Buurt’-project. Dat is een Nederlands crowdfundingplatform voor lokale initiatieven. Iedereen met een goed idee voor hun dorp, buurt, stad, school of (sport)vereninging kan via deze website geld inzamelen en hulp vragen om het idee te realiseren.

Door middel van crowdfunding kunnen lopers en deelnemers in ruil voor een mooie beloning meehelpen aan het mogelijk maken van de marathon. Om het project te doen slagen, moest er 15.000 euro ingezameld worden. Vandaag staat de teller al op meer dan 20.000 euro. 311 mensen doneerden geld, 16 personen boden hun hulp als vrijwilliger aan.

Het geld werd en wordt niet alleen ingezameld door startbewijzen te verkopen, wie er iets meer geld voor over heeft krijgt ook heel wat extra’s. Zo heb je voor 24 euro een wedstrijdshirt, voor 25 euro een natuurexcursie langs het parcours, voor 50 euro een marathontraining, en voor 200 euro een pasta-avond en overnachting de avond voor de wedstrijd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?