Nathalie Meskens over marathondromen en push-upbeha’s

Running.be magazine liep met Nathalie Meskens tegen de sterren op. De actrice vertelde alles over haar uiteengespatte marathondroom, maar ook over push-upbeha's en gespierde armen!

Je collega Walter Baele vertelde ons dat je voor een marathon was beginnen te trainen, hoewel hij het je had afgeraden, en dat het niet goed is afgelopen?

Nathalie Meskens: “Anderhalf jaar geleden hebben we op een zotte avond met wat vriendinnen besloten dat we een marathon gingen lopen. We wouden graag die van Berlijn doen, omdat die zo tof schijnt te zijn. Maar aangezien die volzet was, hebben we ons ingeschreven voor Amsterdam. De trainingen gingen keigoed, al had Walter, die zelf een heel ervaren loper is, me inderdaad gewaarschuwd: doe dat niet, want je gaat blessures oplopen. Maar ik dacht dat het geen probleem kon zijn als ik rustig opbouwde.”

Had je een schema?

“Een triatloncoach die we via via kenden, had een schema voor ons opgesteld. Na 2,5 maanden konden we al 10 kilometer lopen. Alles ging heel goed, tot we aan een klein wedstrijdje in Sint-Andries (een wijk in Antwerpen, red.) meededen. Daar ben ik enorm veel last beginnen te krijgen van mijn knie.”

Voordien had je nooit iets gevoeld?

“Ik had soms wel een beetje last, maar dat ging altijd vanzelf weer weg. Ik liep altijd in het bos, maar tijdens die wedstrijd was het 10 kilometer op straat. Dat is de doodsteek geweest, vrees ik. Ik heb doorgelopen, maar tegen het einde van de wedstrijd was het meer manken dan lopen. Daarna moest ik naar de kine, maar ik ben zo iemand die daar wel zijn oefeningen doet, maar thuis niet. Dus veel leverde dat niet op, en zo had ik plots nog maar vier weken voor die marathon. Dan ga je niet opeens van 10 naar 32 kilometer springen. Dus voilà, Walter had gelijk.”

Je hebt wel nog de Spartacus Run meegelopen in de Schorre in Boom.

“Dat was keileuk. Ik had toen ook minder schrik voor mijn knie, omdat je op onverharde ondergrond loopt. Het is 10 kilometer lang, maar dat vergeet je. Ik voelde me terug kind: over hindernissen kruipen en jezelf helemaal onder de modder werken. Echt heel plezierig. Ik heb dat samen met Tine Embrechts gedaan, die traint voor een marathon. Met haar lange benen is ze nauwelijks bij te houden, maar zij heeft me er echt doorgetrokken.”
 
Lees het volledige interview in het novembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Nathalie Meskens over marathondromen en push-upbeha’s, onderhoudstips voor je loopschoenen, winterloopbroeken op de testbank, het loopwonder Bart WellensFilip Joos loopt de Boerentoren omhoog, Elodie Ouedraogo over de revival van de sneaker, aquajoggen als alternatieve training, de marathon in 3u30′, de Brussels Marathon vanuit de bezemwagen, 10 jaar Marathon Kasterlee, sneller lopen met muziek, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 7 november in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?