Namur Urban Trail loopt langs bureau burgemeester

De inschrijvingen voor de Namur Urban Trail zijn geopend. Het parcours van de tweede manche van de DH Urban Trail Series zal dwars door het kantoor van de burgemeester lopen!

Een Urban Trail verenigt sport, toerisme en cultuur in één beleving. Deelnemers krijgen de kans om unieke gebouwen, historische plaatsen, pleinen en tuinen van een stad op loopschoenen te ontdekken.

In Namen wordt het stadhuis een van de trekpleisters op het parcours op 2 november. “De deelnemers zullen er zelfs dwars door het kantoor van de burgemeester lopen en dat is nog niet eerder vertoond”, zegt Guillaume Jamart van organisator Golazo sports Wallonië. “Wie op de stoel zal zitten op 2 november is nog even een vraagteken aangezien huidig burgemeester Maxime Prévot vice-Minister-President van de Waalse regering wordt. Ook het Theater en de pittige Citadel zullen deel uitmaken van de route. De komende weken zullen we nog een aantal verrassend mooie gebouwen in het centrum bekendmaken.”

Baudoin Sohier, de Naamse schepen van Sport, is trots dat zijn stad een Urban Trail mag ontvangen. “Als sportschepen kan ik zulke initiatieven, die lopers van alle leeftijden laten genieten van hun favoriete sport, alleen maar toejuichen en ondersteunen. De deelnemers zullen Namen op hun eigen ritme en vanuit een verrassende invalshoek kunnen ontdekken. Ik wens de eerste editie van de Namur Urban Trail dan ook alle succes toe!”

De inschrijvingen voor de Namur Urban Trail zijn vanaf nu geopend. Deelnemers die een goed doel willen ondersteunen, kunnen bovenop de inschrijvingsprijs van 25 euro nog 5 euro extra doneren aan Plan België. Bij het inschrijvingspakket is een loopshirt en een ontbijt na de wedstrijd inbegrepen. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 4.000.

De Namur Urban Trail is de tweede manche van de DH Urban Trail Series. Drie weken voor Namen bijt Bergen de spits af met de Mons Urban Trail. In het noorden van het land zijn de CittA Antwerp Urban Trail en de Brugge Urban Trail ondertussen al een begrip geworden. Ook Mechelen krijgt eind dit jaar zijn eerste nocturne Urban Trail.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?