Nacht van West-Vlaanderen zkt parcours

De organisatoren van de Nacht van West-Vlaanderen moeten op zoek naar een nieuw parcours voor de 100 km. De stad Torhout en de politiezone Kouter kunnen de huidige omloop immers geen hele nacht verkeersvrij houden.

Op aandringen van de stad en de politiezone kan de ultraloop over 100 km tijdens de Nacht van West-Vlaanderen geen vier keer door Lichtervelde passeren. “Ik kan onze collega-burgemeesters in de politiezone niet overtuigen om opnieuw tot negen uur ’s ochtends politiemensen in te zetten. Dat kost handenvol geld. Wij vragen aan de organisatoren om hun gesloten parcours te herzien”, zegt de Torhoutse burgemeester Norbert De Cuyper in Het Nieuwsblad.

De organisatie moet nu op zoek naar 57 verkeersvrije kilometer. “Omdat er maar twee passages meer mogelijk zijn in Lichtervelde, moeten we een alternatief zoeken”, zegt wedstrijddirecteur André Mingneau. “Dat kan enkel via de Torhoutse wijk De Goede Herder. We gaan op zoek naar wegen die we tijdens de nacht wel kunnen gebruiken, zonder al te veel hinder te veroorzaken bij de bewoners.”

In een voorlopig plan wordt gekozen voor zeven of acht passages door het centrum van Torhout. “Maar we moeten erover waken dat ons parcours geen lokaal rondenfestival wordt. Dat is voor de lopers niet zo interessant, omdat ze dan geen echte snelheid kunnen halen.”

Voor de overige afstanden stelt zich geen probleem. De marathon houdt het bij de twee passages in Lichtervelde en de tien kilometer maakt gebruik van hetzelfde geijkte parcours als dat van vorige edities.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?