Naast 10K voor het eerst ook een halve marathon in speciale weekendeditie ENGIE Knokke Run

De ENGIE Knokke 10K vindt traditioneel plaats op 1 mei, maar dit jaar zal er uitzonderlijk ook op 2 mei gelopen worden in Knokke-Heist. Naast de traditionele 10 km staan er voor het eerst ook een tocht van 6,5 km en een halve marathon op het programma. Daarom wordt de naam van het evenement omgedoopt tot de ENGIE Knokke Run. Daarnaast werden ook de diverse parcours onder de loep genomen en vernieuwd. De spreiding van de deelnemers in tijd en ruimte zorgt ervoor dat alles coronaveilig kan verlopen.

In 2020 stak COVID-19 een stokje voor de ENGIE Knokke 10K. Onder voorbehoud dat de federale maatregelen op 1 mei dit toelaten, kan het event dit jaar opnieuw georganiseerd worden, zij het in een aangepast format. Het deelnemersaantal wordt beperkt tot 1200 per dag. Elke deelnemer mag vrij starten binnen het tijdsslot van zijn of haar startwave en dient zich strikt aan de geldende, door de overheid uitgevaardigde, coronamaatregelen te houden.

De deelnemers kunnen kiezen tussen drie verschillende parcours, die volledig bewegwijzerd zullen worden. Traditioneel zullen heel wat lopers kiezen voor de tocht van 10 km. Liefhebbers van het kortere werk kunnen zich inschrijven voor de 6,5 km. Langeafstandslopers zullen hun gading vinden in de eerste editie van de halve marathon.

Jan Morbee: “Veilige en unieke beleving”

Schepen van Sport Jan Morbee, zelf een fervent loper, is uitermate blij dat er op 1 en 2 mei mits een corona aangepast format terug kan gelopen worden in Knokke-Heist. “In 2020 moesten we ons noodgedwongen neerleggen bij de gevolgen van COVID-19 en de voorjaarsloop bij uitstek annuleren. Gelet op de aanhoudende pandemie en de beperkingen die deze gezondheidscrisis de maatschappij heeft opgelegd, is het belang van sport en bewegen als fysieke uitlaatklep en als middel in het bewaken van de mentale gezondheid het afgelopen jaar echter meer dan ooit duidelijk geworden. De gecombineerde krachten van Golazo en onze sportdienst staan garant voor een veilige en unieke beleving van een adembenemend parcours doorheen de groenste streek van Knokke-Heist. De toevoeging van een halve marathon en starten in de voormiddag zijn bewuste keuzes naar de toekomst om zo de bezoekers nog meer een dagje Knokke-Heist te kunnen aanbieden.”

Groen parcours

Het parcours zal er helemaal anders uitzien dan de voorbije jaren. Start en finish van alle afstanden liggen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark en niet langer in de omliggende straten. Alle drie de afstanden zoeken de groenste stukjes van Knokke-Heist op. Net na de start loop je tussen de weides in de Paulusstraat en na het keerpunt volgt er op het einde een passage door het Koningsbos. Het traject van de 10K loopt langsheen de Zwinduinen naar de Zeedijk om vervolgens in het charmante Zoute neer te strijken. Wie de halve marathon loopt, zal via de uitgestrekte polders ook de Internationale Dijk ontdekken. Schotse hooglandrunderen, konikpaarden, shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten zijn stille supporters tijdens je passage langs het Zwin Natuur Park en door de Zwinduinen. Aan de Haas van Flanagan start een jodiumkuur van 3 km op de Zeedijk, waarna de paadjes en steegjes van het Zoute wachten.

Elke loper krijgt aan de finish een medaille en een eindbevoorrading. Tijdsopname met chip is ook inbegrepen in de inschrijving. Omwille van extra COVID-19-maatregelen is het niet mogelijk om op 1 of 2 mei nog ter plaatse in te schrijven. De online inschrijvingen voor de ENGIE Knokke 10K openen op maandag 22 maart en sluiten op vrijdag 30 april om middernacht af, of eerder als alle startwaves reeds volzet zijn.

ENGIE Running Tour

De ENGIE Knokke Run maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, een bundeling van de mooiste stadslopen in België. Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “Dit jaar, misschien meer dan ooit, hebben we nood aan beweging en sport. We zijn dan ook blij dat we alweer de officiële partner zijn van de nieuwe editie van de ENGIE Running Tour, en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen in strikte naleving van de gezondheidsregels. Lopen is bovendien een duurzame sport die perfect aansluit bij onze ambitie om de transitie naar koolstofneutraliteit overal in België mogelijk te maken.”

PRAKTISCHE INFO

ENGIE Knokke Run – Zaterdag 1 en zondag 2 mei 2021

Startijden:

Per dag kan je vrij starten in 5 tijdssloten:

– 9u tot 10u: wave 1
– 10u tot 11u: wave 2
– 11u tot 12u: wave 3
– 12u tot 13u: wave 4
– 13u tot 14u: wave 5

De finish sluit elke dag om 16u30.

Locatie:

Start & finish: Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark, Knokke-Heist

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?