Na regen (en lopen voor Think-Pink) komt zonneschijn!

Pinkstermaandag is traditioneel de dag van Fintro Kortrijk Loopt en al even traditioneel loopt Kortrijk ten voordele van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Ondanks de regen trokken duizenden sportievelingen de loopschoenen aan voor een mooie tocht door de Leiestad.

Het weer was wisselvallig en het regende bij de start, maar dat deerde de 3100 deelnemers niet. Om 11u weerklonk aan Sportcampus Lange Munte het startschot voor de 11 km. Een halfuur later gingen ook de lopers van de 5 km van start. Onder de deelnemers bij deze 13de editie ook heel wat (ex-)borstkankerpatiënten.

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen. De acties van Think-Pink zijn dan ook van groot belang, want hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Wetenschappelijk onderzoek stipt onvoldoende bewegen aan als de belangrijkste risicofactor bij de ontwikkeling van borstkanker. Iedereen die maandag in Kortrijk mee liep, liep letterlijk en figuurlijk tegen (borst)kanker!

Het parcours loodste de lopers langs de oevers van de Leie, over markante bruggen en langs prachtige straten en pleinen, waaronder de Grote Markt, waar de finish van de 5 km was. De 11 km-lopers deden er nog een lus bij en finishten aan Sportcentrum Lange Munte. Dankzij Tempo-Team kon dit voor iedereen aan het perfecte tempo, want een team van zeer ervaren tempomakers onder leiding van Marnix Callewaert zorgde ervoor dat iedereen de finish kon bereiken in zijn of haar beoogde eindtijd.

Een leuk extraatje voor alle (meerderjarige) deelnemers was dat ze na de finish getrakteerd werden op een proevertje van Tripel Lefort, verkozen tot wereldwijd de beste Tripel van 2018. Na de finish kwam de zon er door in Kortrijk en was het gezellig nakaarten. Zeker ook bij de meer dan 200 deelnemers die zich hadden ingeschreven voor het Think-Pink tapasmoment.

De winnaar van Fintro Kortrijk Loopt op de 11 km was Davy Acke. Hij haalde het voor Bram Verschatse en Ansgar Carlier. Bij de vrouwen kroonde Anneleen Vande Riviere zich tot winnares. Hetty Boons en Maaike Mieke Ryngaert mochten als tweede en derde mee op het podium. Hans Omey en Karlien Van Steenbrugge waren de laureaten op de 5 km.

De volgende afspraak in de Fintro Running Tour is The Fintro Classic in Tessenderlo op maandag 9 juli.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?