Na meer dan twee jaar eindelijk opnieuw ENGIE Dwars door Mechelen!

Op maandag 1 november vindt de 15de editie van ENGIE Dwars door Mechelen plaats. Inschrijven voor deze gezellige stadsloop van 5 of 10 km in de schaduw van de imposante Sint-Romboutstoren kan nog altijd.

Meer dan 2000 lopers hebben zich al ingeschreven voor de eerste ENGIE Dwars door Mechelen in ruim twee jaar. Normaal gezien wordt deze prachtige Mechelse stadsloop in het laatste weekend van september georganiseerd, maar de coronacrisis stak daar vorig jaar een stokje voor en vorige maand moest het lopen wijken voor het WK wielrennen, dat dwars door Mechelen passeerde.

Maar uitstel is geen afstel. Komende maandag is het rijk opnieuw aan de lopers voor de 15de editie van ENGIE Dwars door Mechelen. Online inschrijven kan nog tot en met zondag middernacht. Maandag ter plaatste inschrijven kan ook nog.

De start van de 5 en 10 km bevindt zich aan Sportpark De Nekker. Via een lus langs de Dijle lopen de deelnemers richting historisch stadscentrum. De finish is op de Grote Markt, in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er een Alpro Kids Run van 1 km met start en finish op de Grote Markt.

ENGIE Dwars door Mechelen maakt deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van het land. Mechelen is de zevende en laatste manche. Eerder dit jaar streek de ENGIE Running Tour al neer in Knokke, Brugge, Kortrijk, Tessenderlo, Namen en Hasselt.

PRAKTISCHE INFO ENGIE DWARS DOOR MECHELEN

Programma maandag 1 november:

– 9u00: Afhalen borstnummers 5km & 10km – Sportpark De Nekker
– 9u00: Afhalen borstnummers Alpro Kids Run – Grote Markt Mechelen
– 9u45: Alpro Kids Run 1 km (voor 4 tot 12-jarigen)
– 10u15: ENGIE Dwars door Mechelen 5 km
– 10u45: ENGIE Dwars door Mechelen 10 km
– Start 5 km en 10 km: Atletiekpiste Sportpark De Nekker
– Start Kids Run 1 km: Grote Markt Mechelen

Aankomst alle afstanden: Grote Markt Mechelen

Covid Safe Ticket:

Door de recente wijzigingen van de Covid-19-maatregelen na het Overlegcomité eerder deze week zullen alle deelnemers (> 12 jaar) een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?