Na het fietsnetwerk: nu ook knooplopen

Routenetwerken voor fietsers zijn waanzinnig populair. Dat bracht Gentenaar Wim Van de Putte op een idee. Hij lanceert nu het knooplopen.

Wim Van de Putte: ‘Joggers lopen altijd maar hetzelfde rondje, waarom draaien ze eens niet naar links of rechts.’
“Wat me opvalt, is dat heel veel joggers altijd maar hetzelfde rondje blijven draaien in hetzelfde park waar ze altijd lopen”, aldus Van de Putte in Het Nieuwsblad. “Waarom slaan ze eens niet rechts of links een ander pad in, vraag ik me dan af.”

“Gent heeft zo veel mooie plekjes waar je kan lopen. Maar blijkbaar kennen de mensen die niet. Neem nu Claeys-Bouüaert en de Groene Velden in Mariakerke. Twee mooie groene gebieden en in elk afzonderlijk zie je wel eens lopers opduiken, maar blijkbaar is er bijna niemand van op de hoogte dat je ook tussen die twee een mooie verbinding hebt.”

Het succes van de fietsroutenetwerken bracht Van de Putte op het idee van het knooplopen: allerlei routes uittekenen, die de lopers dan kunnen combineren tot een parcours van precies die afstand die ze willen lopen. “Zeker voor niet-geoefende lopers is dit interessant, want die wagen zich zelden op paden die ze niet kennen uit vrees dat ze te ver zouden gaan”, aldus Van de Putte.

Van de Putte ging in Mariakerke al aan de slag en tekende er vier routes uit die kunnen worden gecombineerd. De Gentse sportdienst was meteen laaiend enthousiast en de stad besloot het project te steunen. Tegen maart zullen de routes in Mariakerke worden bewegwijzerd. De stad zal in de andere deelgemeentes ook routes zoeken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?