Na deze training ken jouw tijd op 5 kilometer

Loop je binnenkort een wedstrijd van 5 kilometer en wil je graag weten op welke tijd je mag mikken? Dan biedt deze trainingsvorm het antwoord.

In het running.be magazine van maart (dat nu in de winkels ligt) vind je twee schema’s (beginners/gevorderden) waarmee Paul Van Den Bosch je in 8 weken klaarstoomt voor 5 kilometer. Je kan die schema’s hier ook digitaal raadplegen

Bij een van beide schema’s zien we in week 5 deze training …

* 15 minuten opwarming
* Daarna 5 reeksen van 4 minuten in intervaltempo, met na elke snellere sessie 2 minuten recuperatie
 * 20 minuten uitlopen

Als we deze oefening een beetje aanpassen, kom je te weten welke tijd op 5 kilometer haalbaar is voor jou. Doe 5 reeksen van 1 kilometer, met tussendoor 2 minuten recuperatie. Tel de 5 kilometertijden op en je weet op welke chrono je kan mikken. Idealiter doe je deze training een drietal weken voor je wedstrijd.

Uiteraard kan je ervoor kiezen om een 5 kilometerwedstrijd te simuleren. Lees: 5 kilometer lang vol gas geven op training. Zeker gevorderde lopers kunnen zoiets aan. Al blijft het een inspanning waarmee je je lichaam zwaar belast en waar beginners zich maar beter niet aan wagen. Kwestie van blessures te voorkomen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?