MyHimalaya loodst je naar exotische wedstrijd (en reis)

Het Himalayagebergte fascineert. Loop begin maart de Bhutan International Marathon en ontdek de de kleinste staat van het gebergte.
Voor wie nog een nieuwe loopuitdaging zoekt, is de Bhutan (Half) Marathon zeker een optie. Bhutan staat bekend om zijn groene omgeving en rijke culturele geschiedenis. De marathon vindt plaats in de vallei van Punakha, dat op enkele uren van hoofdstad Thimpu ligt. Je loopt er voornamelijk in een landelijke omgeving en voor de helft op onverharde wegen. Je start op 2000 meter hoogte en daalt dan af naar de vallei, waar je schitterende uitzichten hebt op tempels, kloosters, rijstvelden en regenwouden. De natuur zou je haast de inspanning doen vergeten. De aankomst is voorzien aan de boeddhistische tempel Punakha Dzong.
De Belgische reisorganisatie MyHimalaya koppelt de marathonwedstrijd aan een verkenning van Bhutan. De organisatie geeft een reisvoorstel waarbij je vertrekt op 26 febrauari (de marathon is op 3 maart), maar laat je de mogelijkheid om vroeger te vertrekken of de reis te verlengen. Je bezoekt onder meer hoofdstad Tipmhu en de chorten van de Queen Mother. Op de site geeft de organisatie een richtprijs aan, inclusief het volledige deelnamepakket van de marathon (inschrijvingsgeld, bevoorradingen, T-shirt en transfers tussen start en finish).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.