MS-patiënte maakt zich op voor marathon

Een marathon uitlopen is op zich al een hele klus, maar hoe zwaar moet het wel niet zijn als je multiple sclerose hebt? Stefanie Weckx kan deze vraag binnenkort beantwoorden, want de MS-patiënte traint voor de Belfius Brussels Marathon.

Op 21-jarige leeftijd werd MS vastgesteld bij Stefanie Weckx. “De aandoening van het centrale zenuwstelsel zorgt ervoor dat ik snel moe ben, me moeilijker kan concentreren en minder snel herstel na een fysieke inspanning”, zegt de architectuurstudente uit het Vlaams-Brabantse Wommersom in Het Belang van Limburg.

In dit stadium van de ziekte heeft Stefanie nog niet veel hulp nodig, maar ooit zal dat misschien wel het geval zijn. Voorlopig kan ze als fervente loopster haar hobby gewoon blijven uitoefenen. “Mijn vrienden van de loopclub wisten tot voor kort zelfs niet dat ik MS heb. Op 5 oktober wil ik proberen mijn eerste marathon te lopen in Brussel. Hiervoor zoek ik sponsors om zo geld in te kunnen zamelen voor de Vlaamse MS-Liga. Niet vanzelfsprekend voor iemand met zo’n aandoening, maar kom op, ik leef maar één keer!”

Ook Wouter Verheyen, de vriend van Stefanie, wil graag zijn steentje bijdragen. Op 27 september organiseert hij in Rondpunt 26 in Genk het metalfestival Metal For MS. Ook de opbrengst van deze benefietactie zal integraal worden doorgestort naar de Vlaamse MS-Liga.

Geïnteresseerde sponsors kunnen een e-mail sturen naar metalforms@outlook.be. Giften kunnen worden gestort op rekeningnummer BE62 7430 5661 3961 / BIC KRED BEBB.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?