MS-patiënte geneest dankzij dagelijkse marathon

Iedere dag een marathon lopen, kan je genezen van Multiple Sclerose (MS). Dat beweert althans een 41-jarige vrouw uit Denemarken.

Drie jaar geleden werd bij Annette Fredskov MS vastgesteld. De Deense moeder van twee wou niet dat de ziekte haar leven ging beïnvloeden en nam in oktober 2010 voor het eerst deel aan de marathon van Frankfurt. Ze had de microbe te pakken en nam zichzelf voor om vaker aan marathons deel te nemen. In 2011 nam ze deel aan 51 zogenaamde cannonballs, kleinere marathons in Denemarken.

Om haar ervaringen met andere MS-patiënten te delen, begon ze een blog waarin ze vertelde over haar inspanningen. “Je moet blijven geloven in je dromen en de ziekte je leven niet laten bepalen”, schreef ze. “Ik hoop dat ik zo anderen kan inspireren zodat ze doen waarvan ze dromen.”

Het afgelopen jaar besloot de vrouw aan nog meer marathons deel te nemen. Zo liep ze 366 marathons in één jaar. “Drie jaar geleden stelden de dokters vast dat ik MS had en vandaag heb ik – zonder drugs – geen last of symptomen meer van mijn ziekte. Ik heb het gevoel dat lopen en de marathons een grote invloed hebben op dat gegeven.”

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?