MS-patiënt wil marathon lopen

Wouter Marijsse wil de marathon van Gent lopen. Niet zo bijzonder op het eerste gezicht, maar dat wordt het wel als je weet dat de jongeman MS heeft.

‘Het wordt een grote uitdaging, maar ik wil bewijzen dat je mensen met MS niet moet afschrijven,’ laat hij optekenen in Het Nieuwsblad.

Marijsse deed altijd veel aan sport. Eerst zwemmen, daarna wielrennen. “Plots had ik een periode waarin het moeilijker ging, ik had het gevoel dat mijn benen sliepen, was erg snel moe en kon geen vooruitgang meer maken”, zegt Wouter. “Ik liet me onderzoeken en de diagnose was hard: multiple sclerose. Mijn wereld stortte in elkaar. Ik moest mijn werk opzeggen en de neuroloog verplichtte me om naast de zware medicatie en inspuitingen ook mijn linkerbeen te laten behandelen door de kinesist.”

Op 23 september loopt hij de Marathon van Gent. Niet de officiële versie, want die is afgelast. Maar de organiserende club loopt wel hun marathon en Wouter mag uitzonderlijk met hen meelopen.

De peter van het project is Nils Duerinck die in Londen in de Belgische ploeg 4 x 400 meter stond. “Met die marathon wil ik ook een goed doel steunen. Ik zamel geld in voor Boemerang, een vzw van het ziekenhuis van het Limburgse Overpelt. Die vzw helpt MS-patiënten bij de aankoop van bijvoorbeeld aangepaste fitnesstoestellen, fietsen en de aanleg van een revalidatietuin in Overpelt”, besluit hij.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?