MS-patiënt wil Dodentocht uitlopen

Vorig jaar wandelde hij de Dodentocht uit, dit jaar wil Wouter Marijsse de 100 km met start en aankomst in Bornem uitlopen. De Oost-Vlaming is het levende bewijs dat sporten met MS kan.

Wouter Marijsse kreeg in 2010 te horen dat hij Multiple Sclerose (MS) had. De Ronsenaar bleef echter niet bij de pakken neerzitten. Hij deed mee aan verschillende loopwedstrijden en fietste twee keer de Ventoux op. Na een marathon in 2012 en het uitwandelen van de Dodentocht in 2013 is hij dit jaar aan een nieuwe uitdaging toe: de 100 km van de Dodentocht al lopend afleggen.

Als voorbereiding deed Wouter eerder dit jaar mee aan de 50 km van de Loop van Vlaanderen, waar hij knap 23ste werd. “100 km lopen wordt toch nog andere koek”, zegt Wouter in Het Nieuwsblad. “Ik zal mij de hele tijd moeten concentreren op mijn voeding en op tijd drinken, kwestie van krampen en de man met de hamer te vermijden.”

Wouter heeft er in ieder geval alles voor gedaan. “De laatste weken leefde ik enkel voor de Dodentocht. Ik had een bacteriële infectie en kon twee weken niet lopen. Dat haalde ik de voorbije vijf weken in. Geen tijd voor vrienden, feestjes of een pintje. Werken en trainen, leven voor de uitdaging.”

RUN FOR MS

Wouter is zelf ook projectleider van Run for MS, waarmee hij op 13 september een ultramarathon door de Vlaamse Ardennen organiseert. “Ik doe dit niet alleen om fondsen in te zamelen, maar ik wil ook aandacht voor MS. Tot op de dag van vandaag bestaat er nog geen medicijn dat deze neurologische aandoening kan genezen. Er moet dringend geld worden vrijgemaakt om het wetenschappelijk onderzoek verder te zetten.”

Onze redacteur Ruben Van Gucht probeert eveneens de Dodentocht uit te lopen. Zijn verslag lees je in het septembernummer van running.be magazine.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?