Moeder loopt recordtijd op halve marathon met buggy en 3 kinderen

Cynthia Arnold. Zo luidt de naam van de straffe moeder die zich zondag een plek in het Guinness Book of World Records liep.

De Amerikaanse van 34 rolde een buggy met haar 3 kinderen erin over de meet na 1:29! Een tijd waarvan velen onder ons enkel maar kunnen dromen… Zelfs zonder buggy.

De halve marathon van Missoula lijkt wel dé plek om deze bijzondere records te vestigen. Zo was Theresa Marie Pitts de eerste die op dit parcours het record van de halve marathon met een 3-delige buggy liep. Een jaar later klopt Arnold haar voorganger dus, een overwinning die ze uiteraard graag deelt met haar 3 ‘meelopers’ van 6 jaar, 3 jaar en 10 maanden oud.

“Ik voel me goed,” reageerde Arnold, 2 dagen na haar recordloopje in Canadian Running Magazine. “Met de buggy kan ik niet zo snel gaan, dus ben ik nu niet zo vermoeid dan wanneer ik zonder de buggy gelopen had.” Arnold is in Montana ook geen onbekende op loopgebied. Zonder buggy liep ze de 21 km al eens op 1:17 en had ze niet meer dan 2:48 nodig voor de marathonafstand. Tijden die op zich al het nodige respect verdienen. Wetende dat een buggy voor 3 al snel zo’n 70 kg weegt, maakt deze prestatie nog ietsje indrukwekkender!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?