Mizuno lanceert ultralichte loopschoen

Mizuno laat de Wave Sky 3 op de wereld los, een ultralichte schoen die je volgens het Japanse merk het gevoel geeft dat je zweeft.

De Wave Sky 3 is een technische loopschoen die specifiek ontwikkeld werd voor duurlopers die zich continu willen verbeteren. De combinatie van XPOP en Mizuno Foam Wave geeft de schoen een ongekende demping en stuwing. Energie die bij het neerdalen van de schoen op de grond vrijkomt, wordt opwaarts teruggegeven. Zo functioneert de inventieve zoolconstructie letterlijk als een springveer.

De zool van de Wave Sky 3 heeft een andere opbouw dan zijn voorganger en geeft nog meer comfort waar je als duurloper veel profijt van hebt, zeker aan het eind van een lange run. De tussenzool is gemaakt van XPOP, een nieuw materiaal met een betere demping, rebound en duurzaamheid. Het wordt gecombineerd met Mizuno Foam Wave dat je bij elke stap laat opveren. De nieuwe zool geeft zo een ultrazachte landing en veel zijwaartse stabiliteit.

Tweede huid

Het Aerohug-mesh aan de bovenzijde van de schoen zorgt voor een stevige en prettige pasvorm. Het wikkelt zich als een tweede huid om de wreef en laat zo min mogelijk ruimte over tussen voet en schoen. Dit zorgt voor een lichaamseigen comfort en maximale souplesse. Door het ontwerp van de hak blijft je hiel goed gefixeerd. De vorm en structuur van de buitenzool zorgt voor een goede afwikkeling en optimale grip.

Het Japanse merk Mizuno heeft een van de grootste research labs ter wereld. De Wave Sky 3 is uitgebreid getest door duurlopers en doorontwikkeld tot een schoen die letterlijk het gevoel geeft dat je zweeft. De schoen kost 169 euro.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?