Mizuno introduceert Enerzy: nieuwe zooltechnologie voor meer souplesse en energieteruggave

Het Japanse Mizuno lanceert met Enerzy een revolutionaire nieuwe zooltechnologie die moet zorgen voor een 'ultieme bounce'.
Mizuno staat vooral bekend voor de technologie van de Wave Plate, die het merk al meer dan 20 jaar in zijn schoenen verwerkt. Nu voegen ze aan die technologie de MIZUNO Enerzy toe, wat bijdraagt tot meer comfort, responsiviteit en souplesse.
Enerzy heeft een ontwikkelingstraject van meer dan twee jaar doorlopen. Het Japanse merk zet dan ook sterk in op innovatie. Het resultaat na twee jaar is een materiaal dat tot 293% zachter is en responsiever dempt dan eerder gebruikte zoolmaterialen. Het zorgt voor een energieteruggave van maar liefst 56% en is daarmee het materiaal met de hoogste energieteruggave ooit. 
MIZUNO Enerzy zal worden toegepast in veel sportschoenen van het merk, waaronder de loop-, volleybal- en handbalschoenen. Lopers kunnen de technologie binnenkort terugvinden in de iconische Wave Rider 24 (verkrijgbaar vanaf half juli) en in de nieuwe Wave Sky 4. Om Enerzy alvast voor te stellen, creëerde Mizuno het opvallende conceptmodel dat je hieronder ziet.

Wave Rider 24: 144,95 euro & Wave Sky 4: 169,95 euro
Te koop in de betere loopspeciaalzaken en via de website van Mizuno.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?