Minister wil regel over ‘lopen in het bos’ veranderen

Iets meer dan een maand na 'De Week van het Bos' wil minister van Natuur Joke Schauvliege de regels in openbare bossen veranderen.

Als het van Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege afhangt, mag je binnenkort overal in het bos lopen, behalve waar dat expliciet verboden is (omdat de natuur er kwetsbaar is, bijvoorbeeld). Dat vertelde ze bij het Bosforum, een organisatie met experts en betrokkenen die een toekomstvisie voor het bos in Vlaanderen uitwerkte. Tot op heden mag je in de bossen alleen lopen waar dat toegestaan is: op wegen of in speelzones.

Bos+, de Vlaamse organisatie voor bosbehoud, is niet meteen gewonnen voor het idee. “Het klinkt sympathiek, maar we vrezen dat de draagkracht van bossen ondermijnd wordt en dat het niet werkbaar is op lange termijn”, vertelt directeur Bert De Somviele in Het Nieuwsblad. Hij vreest onder meer dat de wandelaars en lopers op den duur niet meer zullen weten aan welke regels ze zich moeten houden, want in openbare bossen zouden dan andere regels gelden dan in privébossen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?