Minister-president Peeters loopt voor goed doel

Vlaams minister-president Kris Peeters neemt zondag deel aan de DVV Antwerp 10 Miles. Zoals elk jaar zal minister-president ook dit jaar lopen voor een goed doel.

Onder het motto “samen deelnemen is plezanter dan winnen” zal minister-president Peeters zij aan zij lopen met Sabine, een fervent loopster die borstkanker overwonnen heeft. Minister-president Peeters steunt hiermee de borstkankercampagne van Think Pink.

“Vorig jaar liep ik samen met mucopatiëntje Casimir de wedstrijd uit, en komende zondag zal ik met veel plezier en voldoening met Sabine lopen. Ik doe zeer graag aan sport, en probeer dat steeds zoveel mogelijk aan een goed doel te koppelen. Samen met Sabine over de finishlijn lopen is mijn doel zondag”, aldus de minister-president.

Voor de start van de wedstrijd zal Vlaams minister-president ook verzamelen met Gella Vandecaveye en haar project Beyond The Moon, met de sportievelingen van CD&V en met de Vlaamse ambtenaren die lopen ten voordele van Handicap International.

Think Pink is een permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker. Borstkanker treft elk jaar bijna 10.000 vrouwen in ons land; elke dag sterven 7 vrouwen aan borstkanker. Think Pink telt in België 7 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers.

Ook Climbing for Life, waarvan minister-president Peeters peter is, werkt dit jaar samen met Think Pink.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?