Militairen lopen dwars door Amerika

Een groep van zes Britse en Amerikaanse mariniers is in 63 dagen tijd van New York naar Californië gelopen. Ze ondernamen deze Gumpathlon om geld in te zamelen voor gewonde veteranen.

Sergeant Damian Todd nam het initiatief voor deze opmerkelijke tocht toen hij in 2007 hoorde dat marinier Mark Ormrod in Afghanistan op een landmijn was gestapt en daarbij beide benen en een arm verloor.

De Gumpathon dankt zijn naam aan Forrest Gump. Deze filmheld liep uit verdriet om het verlies van vrienden in Vietnam, zijn moeder en zijn vriendin jarenlang door de States en was een inspiratiebron voor velen.

Op 10 september startten de Gumpathoners, vijf Britten en een Amerikaan, van het USS Intrepid vliegdekschip in New York City met het doel op Veterans Day te finishen op de Santa Monica Pier in Californië.

Dagelijks legden ze in estafette ongeveer 140 km af. Marinier Ormrod zelf legde elke dag minimaal een mijl af met zijn prothesen. 63 dagen, 5650 km, 3 woestijnen, 4 tijdzones, 10 bergketens, 16 staten en 789 steden verder bereikten ze de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.