‘Mijn doel dit jaar? Naar het werk lopen!’

Sylvie Van den Broeck leidt het familiebedrijf Manna Foods, bekend van de 'hemelse sauzen'. Deze CEO loopt graag om haar hoofd leeg te maken. Deze keer liepen wij met Sylvie langs het kabbelende water van het Albert- en Antitankkanaal. Dat zorgde voor leuke inzichten.

Onze looptocht start in Schilde, in de groene rand van Antwerpen. Sylvie haalt herinneringen op: “Hier stond vroeger het grootouderlijke huis. Nadat we het hadden afgebroken, bouwden we het weer op. Dat geeft een speciaal gevoel. Hier zitten nog herinneringen, maar ook veel hoop voor de toekomst.” Het is de perfecte aanleiding om in de familiegeschiedenis te duiken, want Manna Foods is een familiebedrijf. De baseline luidt: ‘Hemelse sauzen.’

Je hebt een drukke agenda. Hoe plan je je sportmomenten daarin?
“Eigenlijk plan ik ze niet: ik loop wanneer mijn agenda dat toelaat, maar dat is niet altijd even evident. In alle vroegte of heel laat lopen, dat doe ik niet. Ik wil licht hebben en ik wil in 2019 ‘naar het werk lopen’. Met de auto ben ik op een tiental minuten op kantoor. Maximaal! Dat is mooi meegenomen, maar dat betekent ook dat ik niet helemaal deconnecteer op dat traject. Op het werk is mijn enige beweging vaak alleen het tripje heen en weer naar het koffiezetapparaat. Dat ontspant me amper. Mijn hoofd zit na een werkdag overvol. Lopen naar het werk – heen en weer, of alleen van het werk naar huis of omgekeerd – zal mij helpen om mij geestelijk te ontspannen. Die frisse lucht! Ik heb de indruk dat mijn lichaam daar nood aan heeft. Op reis loop ik ook altijd. Niets heerlijkers dan onontgonnen terrein in loopvlucht te verkennen!”

Het volledige artikel lees je in ons maartnummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?