Michèle Cuvelier over haar gezonde switch: ‘Lopen werd een toffe uitlaatklep’

Tijdens de eerste lockdown, in maart 2020, begon Michèle Cuvelier te lopen. Een jaar later kan ze niet meer zonder haar loopschoenen.

Vroege vogels zijn vertrouwd met het frisse stemgeluid van Michèle Cuvelier (28), radiopresentatrice van het ochtendblok bij Studio Brussel. Je kan haar ook kennen van haar opmerkelijke passage in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ editie 2018, waar ze knap derde eindigde. Michèle combineert beauty met brains én sinds vorig jaar ook met een flinke dosis sportiviteit. runningBE sprak met de goedlachse presentatrice over haar gezonde switch. 

We hebben uit goede bron vernomen dat jij een van die talloze ‘coronalopers’ bent … 
CUVELIER: “Dat klopt! In maart viel alles plots weg, van de ene op de andere dag. Ik ging nog steeds naar de VRT om mijn ochtendprogramma op Studio Brussel van 6u tot 9u te presenteren, maar daarna moest ik naar huis om verder te werken. Op sommige dagen kwam ik amper aan 2000 stappen. Ik deed die maand schandalig weinig, want er was gewoon niks te doen. Het begon me te storen en ik voelde dat ik een doel nodig had. Ik wilde vooruitgang voelen! Ik besloot om te lopen, omdat het zowat het enige was dat nog kon en mocht … Een beetje uit noodzaak dus, bij gebrek aan beter. Gelukkig had ik snel de smaak te pakken en werd het lopen een toffe uitlaatklep in plaats van een ‘noodzakelijk kwaad’. Ik heb trouwens veel geluk dat dit prachtige park vlak bij mijn huis ligt. Het is hier supermooi om te lopen met veel paadjes, bloemen en planten, dieren, …. Het ligt bovendien in een soort ‘put’, waardoor de luchtkwaliteit hier heel goed is.” 
Was je vroeger dan niet sportief?
“Niet bepaald. Ken je die ene puber die altijd gebuisd was voor lichamelijke opvoeding? Dat was ik! (Lacht) Typische turnoefeningen, zoals de bok en de plint: ik had er een gloeiende hekel aan. In Ardooie, waar ik opgroeide, moest iedereen op de middelbare school de ‘Toer van den Boer’ kunnen lopen. Ik was ongelofelijk blij dat er onderweg zoveel struiken stonden waarachter ik me kon verstoppen om even uit te blazen of gewoon om een eindje te wandelen. Ik was dus niet echt sportief ? Tot ik op mijn 18de naar Antwerpen ging om woordkunst te studeren. Het was een zeer ‘fysieke’ opleiding met veel aandacht voor het lichaam en gezonde beweging. We deden ademhalingsoefeningen, yoga, tai chi, buikspiertrainingen, … Hierdoor werd ik me zeer bewust van mijn lichaam en leerde ik dat je uit sporten veel plezier kan halen. Ik besefte dat ik door te sporten iets goeds doe voor mijn lichaam en ik besloot te starten met Start 2 Run. Het was helaas geen onverdeeld succes, maar vorig jaar ben ik er dan weer mee begonnen. Na 10 weken kon ik vlotjes 5 kilometer lopen. Ik was zo trots dat het mij eindelijk gelukt was! Het kostte me nadien geen moeite om te blijven lopen. Ik doe het graag en kan het nu niet meer missen.” 
 
Lees het volledige interview met Michèle Cuvelier nu in runningBE magazine. Verkrijgbaar in de supermarkt, Standaard Boekhandel en dagbladhandels. Bestel het hier in de webshop of lees het artikel digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?