Micah True gestorven tijdens looptocht

Micah True is dood teruggevonden in het Gila National Forest in New Mexico. De ultraloper is vooral bekend als hoofdfiguur in het boek Born to Run van Christopher McDougall.

True, bijgenaamd Caballo Blanco (het witte paard) vertrok vorige week van bij zijn vriend Dean Bruemmer terug naar huis in Boulder, goed voor een duurloopje van 20 km. Toen hij daar niet aankwam, zette de politie een grootscheepse zoekactie op touw met 15 teams en een vliegtuig in het bergachtige gebied.

Na vier dagen zoeken is het levensloze lichaam teruggevonden. Hoe True overleden is, is voorlopig een raadsel. Het lichaam vertoonde geen tekenen van geweld. De ultraloper, die enkel gehuld was in een korte broek en T-shirt en één drinkbus bij zich had, was nochtans goed vertrouw met het Gila reservaat, dat doorkruist wordt door grote canyons en rivieren.

True genoot vanwege zijn extreme duurlopen een grote reputatie in de ultrawereld. Naast zijn hoofdrol in het boek Born to Run genoot hij ook bekendheid als de wedstrijddirecteur van de Copper Canyon Ultra Marathon in Noord Mexico.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?