Meteen 6000 deelnemers voor nieuwste Spartacus Run

Nu zondag 23 oktober vindt de allereerste Spartacus Run Parc d'Enghien plaats. Deze spectaculaire obstakelrun is de nieuwste telg in de familie van de KBC Spartacus Series, de verzameling van de meest uitdagende obstakelruns van ons land.

Er zullen zondag meer dan 6000 deelnemers aan de start staan. De Spartacus Run in Edingen is daarmee volledig volzet en meteen ook een van de grootste loopevents in Wallonië. Inschrijven is dus niet meer mogelijk, maar komen kijken naar dit spectaculaire loopevent uiteraard wel. Voor supporters is de toegang tot Parc d’Enghien gratis.

Burgemeester Olivier Saint-Amand: “We zijn als stad heel blij dat we een evenement van de KBC Spartacus Series kunnen verwelkomen. Het zal voor de deelnemers een unieke gelegenheid zijn om het fantastisch patrimonium van het Park van Edingen te ontdekken via de sport.”

Obstakels

In en rond het prachtige park worden meer dan 20 obstakels gebouwd die de deelnemers over een parcours van 10 km moeten overwinnen. Eén van deze obstakels is ‘Monkey Island’ waarbij deelnemers op armkracht een apenbrug over een waterpartij moeten bedwingen. Een andere is ‘Tobogaaaan!’, een gigantische schuifaf van maar liefst 6 meter hoog.

De deelnemers komen uit alle hoeken van ons land afgezakt. Wie denkt dat Spartacus Run enkel voor stoere mannen is, heeft het mis. 34% van de deelnemers zijn vrouwen. Het wordt zondag ook een echt teamgebeuren, want meer dan de helft van de deelnemers schreven zich in groep in en staan dus samen met hun vrienden, ploegmaats, collega’s, … aan de start.

Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken, zal er in waves van 150 lopers gestart worden. De eerste wave start om 11u. Iedere deelnemer krijgt een uniek Spartacus Run T-shirt en een prachtige medaille aan de finish.

Praktisch:
* Zondag 23 oktober
* Event site: Parc d’Enghien (Edingen)
* Afhalen deelnamepakket: vanaf 9u
* Start eerste wave : 11u
* Start laatste wave: 15.40u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?