Meteen 4.000 lopers op eerste Urban Trail Mechelen

Nu zaterdagavond 6 december is Mechelen het decor voor de eerste Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen.

Meer dan 4.000 sportievelingen, onder wie Plan België-ambassadeur Koen Wauters, maken zich op voor een uniek loopevenement over 10 km langs en door tal van historische Mechelse gebouwen.

Zaterdagavond krijgen al die deelnemers in het donker de kans om al lopend een ander, uitgelicht kantje van Mechelen te ontdekken. Het was nooit eerder mogelijk om 10 km puur door de stadskern te lopen en ondertussen een stukje cultuur op te snuiven. Het evenement is dan ook al enkele weken uitverkocht. 

Al na 1 km doorkruisen de lopers de schoolgebouwen van BimSem. Daarna volgen onder meer de Karmelietentuin, Brouwerij het Anker en het Stadhuis. In de Brouwerij loopt men naast de ketels door het gebouw, voorbij de supporterszone. En dankzij Het Anker ontvangt elke deelnemer na afloop een Maneblusser, het Mechelse stadsbier. Naast de meer bekende locaties gaat het parcours ook op zoek naar plekjes waar nooit eerder toeristen kwamen, zoals de binnentuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis, een groene oase in de binnenstad.

Schepen van sport Walter Schroons liet weten: “Stilaan maakt Mechelen zich op voor ‘de ontdekkingstocht op loopschoenen’ van het jaar. Heel wat bijzondere gebouwen in Mechelen zetten hun deuren open. Maar niet alleen de lopers zijn op 6 december welkom in onze mooie stad. Graag wil ik ook een oproep doen aan de supporters. Kom naar de binnenstad en moedig enthousiast de vele lopers aan! Ook voor jullie wordt het een unieke belevenis.”

De Mechelen Urban Trail staat in het teken van de campagne van Plan België die zich inzet tegen jongerenzwangerschappen in Ecuador. Ook Plan België-ambassadeur Koen Wauters is van de partij in zijn thuisstad. Hoewel Koen een fervent loper is, neemt hij niet vaak deel aan loopevenementen. Voor de Mechelen Urban Trail maakt hij echter graag een uitzondering! Hij loopt mee met 130 andere sportievelingen van het Plan Run Team. Na afloop ontvangt iedere finisher een soepje van Bioplanet in het Sint-Romboutscollege. De opbrengst hiervan wordt, samen met het geld dat de lopers inzamelden, aan Plan België geschonken.

LOOPCOMFORT

De Urban Trail vertrekt in vijf waves van ruim 800 lopers om 20u00, 20u15, 20u30, 20u45 en 21u00. Via een uiterst smalle zandloper zullen de deelnemers druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

De eerste editie van de Urban Trail Mechelen is volzet. De allereerste Belgische Urban Trail vond plaats in Antwerpen op 17 maart 2013 en bereikte ook snel het maximum aantal lopers. Intussen vinden er ook Urban Trails plaats in Brugge, Bergen en Namen.

Praktische info

Zaterdag 6 december
Start & finish: Veemarkt, Mechelen
Iedere deelnemer krijgt een uniek Mechelen Urban Trail-shirt en na de finish soep en Maneblusser-bier van Brouwerij Het Anker.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?