Met z’n 1.500 door het kantoor van de burgemeester

Na Antwerpen, Brugge en Bergen krijgt ook Namen nu zondag een eigen Urban Trail. Naar schatting 1.500 lopers zullen de hoofdstad van Wallonië op een andere manier leren kennen.

Na de successen in Antwerpen en Brugge is er ook in Wallonië een DH Urban Trail Series opgestart. Een eerste gesmaakte editie vond twee weken geleden plaats in Bergen, nu zondag is er een tweede manche in Namen. Op het programma staan 10,8 kilometer langsheen historische, onbekende en ook toeristische plekjes.

Tussen de start nabij het stadhuis en de finish aan de achterkant van het stadhuis zijn er passages in ondermeer het palais des Congrès, café Prince Baudouin, het Waals parlement, de universitaire campus, het station en als klap op de vuurpijl het bureau van de burgemeester net voor de aankomst.

Burgemeester Maxime Prévot zal zelf trouwens ook aan de start staan in zijn eigen stad. “Heel wat plaatsen op het parcours zijn normaal gezien niet toegankelijk voor het brede publiek. Zondag is hét moment om ze te ontdekken en tegelijkertijd aan sport te doen.”

Voor de late beslissers is het nog mogelijk om op zondag in te schrijven. Vanaf 8u kan je daarvoor terecht in het stadhuis. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om bovenop de inschrijvingsprijs 5 euro extra te donneren aan Plan België, dat door de organisatie van de Namur Urban Trail ondersteund wordt. De eerste wave lopers start om 9u30, de tweede wave om 9u50. Vanaf 10u15 is er een ontbijt/brunch voorzien voor alle deelnemers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.