Met een kunstheup de Ventoux op

Een jaar geleden leek het erop dat Leo Roosen nooit meer zou kunnen lopen. Maar de 61-jarige Hasselaar vocht terug na het plaatsen van een kunstheup en liep zelfs 16 km de Ventoux op.

Toen zijn dokter vorig jaar een kunstheup adviseerde, leek de wereld van Leo Roosen in te storten. Als fervent loper zag het er namelijk naar uit dat hij zijn favoriete hobby niet meer zou kunnen uitoefenen. Maar hij bewees het tegendeel.

“Ze hebben de kunstheup geplaatst eind september 2014. Tot het einde van het jaar heb ik een volledige revalidatie gevolgd, en vanaf januari ben ik langzaamaan beginnen trainen om opnieuw te kunnen lopen. Mijn arts zag er geen probleem in. Ik ben begonnen met Start to Run, twee minuten wandelen en één minuut lopen, en zo heb ik dat langzaamaan opgebouwd”, zegt Leo Roosen in Het Belang van Limburg.

De Hasselaar trainde na enkele maanden al in de Teut in Zonhoven en op de mijnterril in Heusden-Zolder op bergop lopen. Toen ook dat goed ging, liep hij eind mei 16 km de Mont Ventoux op. “De voldoening die ik daar uit haalde, was fantastisch. Ik ga zeker niet ophouden nu ik dit doel bereikt heb. Samen met de atletiekclub van Zonhoven ga ik op zoek naar een andere berg die ik opnieuw zou willen oplopen. De opbrengst daarvan gaat naar Artsen Zonder Grenzen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?