Met deze Strava Challenge help je 20.000 bomen planten

Lopen wordt als een van de meest duurzame sporten beschouwd. Uit een recent onderzoek blijkt dat bijna alle lopers iets extra's willen doen om hun loopsessie duurzamer te maken. Brooks Running helpt je daarbij en wil 20.000 bomen planten dankzij een nieuwe Strava-uitdaging voor lopers.

Brooks Running ondervroeg 3.639 lopers in Europa en de VS om te achterhalen hoe lopers denken over lopen en het milieu. Bijna alle lopers (92%) gaven aan iets extra’s te willen doen om hun loopsessie duurzamer te maken. Twee derde van de lopers heeft al een duurzame loopuitrusting en meer dan acht van de tien lopers zijn bereid om meer kilometers te lopen als een bedrijf bomen zou planten voor elke kilometer die ze lopen. Brooks geeft hen nu de kans om dat te doen en lanceert een Strava Challenge in samenwerking met het in de UK gevestigde goed doel Earth Runs. De Strava Challenge zal plaatsvinden tijdens Earth Week, van 18 tot 24 april. Het doel is om 100 rondjes om de aarde te lopen, waarna Brooks zich engageert om 20.000 bomen te planten.

Maak je run duurzamer

Door kleine, maar belangrijke keuzes te maken kan je je loopsessie al duurzamer maken. Kies bijvoorbeeld om van thuis uit te vertrekken en/of doe aan plogging tijdens het lopen. Afval oprapen tijdens het lopen wordt steeds populairder. Uit de enquête van Brooks blijkt dat 22% van de lopers regelmatig afval opraapt dat ze op hun pad tegenkomen en de meeste lopers (81%) zijn bereid om tijdens hun training drie stukken afval op te rapen en in de vuilnisbak te gooien om zo een impact te hebben op het milieu.

Stap voor stap

Matthew Dodge, managing director van Brooks Running in de EMEA-regio: “Brooks streeft naar een CO2-uitstoot van nul in 2040, omdat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze impact op de aarde. We zetten stappen, groot en klein, want beweging betekent verandering. Onze Ghost-schoen is bijvoorbeeld CO2-neutraal. En vanaf 2023 zullen we al onze schoenen maken van 100% gerecycled polyester. Deze Strava-uitdaging samen met Earth Runs is weer een kleine stap om een verschil te maken – stap voor stap dus. Samen met onze wereldwijde community van lopers zullen we 100 rondjes rond de wereld lopen en 20.000 bomen planten.”

De Strava Challenge

Lopers kunnen deelnemen aan de Strava Challenge door zich aan te melden op Strava en tijdens de Earth Week (18-24 april) zoveel kilometers te lopen als ze willen, of dat nu 5 km, 10 km of zelfs een hele marathon is. Het doel is om samen 100 rondjes rond de wereld te lopen, waarna Brooks zich engageert om samen met Earth Runs 20.000 bomen te planten. Op deze manier kan lopen een verschil maken voor het milieu.

Over Earth Runs

In 2021 maakte Brooks bekend dat Earth Runs de winnaar was van de Runfulness Run Fund-wedstrijd. In plaats van dat je wegwerpmedailles en T-shirts aan het eind van een wedstrijd krijgt, wil Earth Runs iets doen dat van betekenis is voor de planeet en ervoor zorgen dat onze runs een verschil maken. Het is een eenvoudig concept: voor elke wedstrijd worden bomen geplant. Tot nu toe hebben ze meer dan 5.000 bomen geplant en meer dan 100 virtuele wedstrijden georganiseerd. En dat heeft een grote impact op onze planeet, want elke boom zal meer dan 392 soorten ondersteunen en genoeg zuurstof produceren voor twee mensen!

Bekijk zeker ook deze visual van Earth Runs met interessante data. Meer info vind je op www.brooksrunning.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?