Merrell lanceert nieuwe M-Connect lijn

Merrell lanceert de gloednieuwe M-Connect lijn voor de lente/zomer 2013. De nieuwe collectie is geschikt voor zowel stratenlopen, trailrunning, adventure race als de traditionele hiking.

Merrell claimt met de nieuwe M-­Connect lijn diverse voordelen door de dunnere tussenzool die een verbeterd contact met de ondergrond geeft. Daarnaast staat M-­connect ook voor een geoptimaliseerde handschoenachtige pasvorm die de natuurlijke bewegingen van het lichaam volgt. Het sluit perfect aan bij de Merrell missie om elke outside liefhebber zijn omgeving te laten “voelen” met innovatieve producten. 

Merrell werkte intensief samen met de Universiteit van Virginia in de VS, de Speed Performance Clinic en Motion Analysis Lab, om de stabiliteit en de grip van verschillende modellen te testen en zo de ideale mix van deze eigenschappen te maken. Diverse testen hebben aangetoond dat hoe groter het oppervlak van de zool dat contact heeft met de ondergrond, hoe groter de algemene stabiliteit van de voet en het lichaam in beweging wordt.

Patrick Vanneste, zaakvoerder van Merrells Belgische distributeur SGA Vanneste, legt uit: “Onze ervaring met barefoot, intussen over meerdere categorieën uitgebreid tot M-Connect, heeft ons geleerd dat een beter contact met de ondergrond, waarbij het lichaam licht naar voren helt, resulteert in een optimale stabiliteit, sneller herstel en minder blessures. Daarnaast worden ook voet en beenspieren extra gestimuleerd en versterkt. Hierdoor kan deze filosofie ook met succes worden geïntroduceerd in moderne buitenactiviteiten doorheen het run-, training-, hiking- en multisportsegment.”

Afhankelijk van de beoogde activiteit (run, train, multirun, multihike), is de M-Connect lijn ook nog eens in te delen in vier niveaus van ‘heeldrop’ (het verschil in hoogte tussen hiel en voorvoet) en gegradeerde demping voor de verschillende soorten ondergrond.

NIEUWE PROTERRA VOOR MULTIHIKERS

Proterra is de belangrijkste innovatie binnen de outdoor schoenenbranche en staat voor de eerste functionele hikingschoen voor de sneakergeneratie. “De moderne jongvolwassen consument, opgegroeid op sportschoenen, vindt nu het comfort en grondgevoel van zijn vroegere sneakers terug in een volwaardige hikingschoen”, klinkt het bij Merrell.

Proterra is gebouwd op een vier millimeter heeldrop en introduceert een nieuwe zool met negatief profiel (uitsparingen in plaats van noppen) die voor een spectaculaire grip zorgt, ook in natte omstandigheden en op elk terrein. Voor het bovenwerk maakt Merrell gebruik van de nieuwe Stratafuse-technologie die een naadloos en supersnel drogend materiaal combineert met een zeer lichte en flexibele pasvorm.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?