Mentale trucs van lezers om de finish te halen

Tijdens een wedstrijd krijg je het soms zwaar te verduren. En dan zijn alle middelen goed om toch maar niet te moeten opgeven. Daarom vroegen we aan enkele lezers wat hun beste mentale trucs zijn.

We kunnen die trucs van onze lezers onderverdelen in verschillende categorieën. Heel wat van jullie spelen onderweg blijkbaar spelletjes. Zoals een woord in je gedachten nemen en telkens een nieuw woord bedenken dat begint met de laatste letter van het vorige woord. Of het hele alfabet afgaan en voor elke letter een naam van een bier, vrouw of wat dan ook verzinnen. Daarbij aansluitend: telkens op zoek gaan naar een collega-loper met een T-shirt in een bepaalde kleur.

Wat ook helpt: aan leuke dingen denken, peptalk, ervaringen uit het verleden naar boven halen, liedjes zingen, een beloning in het vooruitzicht stellen, …

In ons zomernummer vind je een uitgebreid artikel over deze mentale trucs. Dat magazine ligt nog tot eind deze maand in de winkel, maar je kan het artikel hier ook digitaal lezen via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?