Menjo wint ‘Cursa de Bombers’

Kiprono Menjo behaalde de eerste plaats in de 10 kilometer lange 'Cursa de Bombers' van Barcelona. Hij zat met een tijd van 27:04 amper drie seconden boven het wereldrecord van zijn landgenoot Micah Kogo.

Kiprono Menjo. (foto belga)
Al van bij de start werd duidelijk dat Kiprono Menjo, die aan een wereldrecordtempo liep, de marathon zou winnen. Dat ondanks de aanwezigheid van enkele Spaanse toppers als Chema Martinez, Carles Castillejo en Europees kampioen op de 5000m Jesús España.

Menjo leek wel gebrand op revanche voor de teleurstellende 51ste plaats in Nairobi twee maanden terug. De Keniaan zette zijn ambities meteen in de verf met een verschroeiende tijd van 1:15 in de eerste 500m, wat hem wellicht de energie had gekost om Kogo’s record te slopen.

“Tijdens de wedstrijd voelde ik me enorm sterk, dus besloot ik om alles te geven wat in me zat om dat wereldrecord te pakken”, zei Menjo, die nu al zijn derde overwinning op rij pakte in Barcelona. “Ik ben tevreden met mijn ‘hattrick’. Ik blijf nu nog een tijdje in Europa om het wereldrecord opnieuw aan te vallen, maar het zal niet gemakkelijk worden om een ander parcours te vinden dat even snel is als dat van vandaag”, aldus Menjo.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jessica Augusto die de 10 kilometer afrondde in 32:08, een persoonlijk record voor de Portugese. “Dit was mijn snelste tijd ooit op een parcours dat wel heel snel is, al zijn er ook enkele moeilijke stukken bergop”, zei Augusto. 
 
Cursa de Bombers – mannen
1. Kiprono Menjo (Kenya) 27:04

2. Carles Castillejo (Spain) 28:31
3. Chema Martínez (Spain) 28:54


Cursa de Bombers – vrouwen
1. Jessica Augusto (Portugal) 32:08

2. Nuria Fernández (Spain)  33:03
3. Marta Domínguez (Spain) 35:42

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?