Mei = loopmaand

Afgelopen zondag stond met de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon voor vele lopers hét hoogtepunt van het jaar op het programma. Profiteer van je opgebouwde loopconditie en plan alvast je volgende doel. Want mei is de loopmaand bij uitstek, bekijk het overzicht van de leukste wedstrijden!

Een klassieker op 1 mei is de Knokke 10K, de grootste loopwedstrijd aan onze kust en een echt familie-evenement. De Wings for Life World Run op 3 mei zamelt geld in voor onderzoek naar ruggenmergletsels met een wereldwijde loopwedstrijd zonder finishlijn! De Belgische manche wordt gehouden in Ieper. Dwars door Brugge blaast op 10 mei 35 kaarsjes uit. Speciaal voor deze gelegenheid gaat de 15 km deze keer spectaculair van start op de nieuwe balkonrotonde!

Op Hemelvaartsdag 14 mei wordt er naar goede gewoonte gelopen en gewandeld tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. De 16 km lange en voor 90% onverharde Abdijentocht slingert zich door het bosrijke gebied op de grens van Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. De deelnemers aan de Stadsloop De Gentenaar op 17 mei krijgen dan weer een sportieve sightseeing voorgeschoteld langs de waterlopen en historische plekjes van de wondermooie Arteveldestad.

Zin in een iets extremere loopuitdaging? Dan moet je op 23 mei op het Circuit Zolder zijn voor de Fisherman’s Friend StrongmanRun. Lopen voor de strijd tegen borstkanker kan op Kortrijk Loopt voor Think-Pink op Pinkstermaandag 25 mei. De loopmaand wordt afgesloten met de klassieker in de hoofdstad: de 20 km door Brussel op 31 mei!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?