Meer toeschouwers op London Marathon

Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen waren er meer toeschouwers dan de voorbije jaren op de London Marathon. Per finisher doneerde de organisatie 2 pond voor de slachtoffers in Boston.

De verscherpte veiligheidsmaatregelen hadden alles te maken met de dodelijke aanslagen op de Boston Marathon van vorige week. Zo was er extra veel politie op de been, maar dat weerhield de Britten er niet van om massaal langs het parcours post te vatten.

De Britse prins Harry mengde zich onder het toeschouwers. “Dit is fantastisch, typisch Brits”, zei hij. “Mensen zeggen dat ze nooit zo veel publiek langs de route hebben gezien in de afgelopen acht jaar. Het is opmerkelijk om te zien.”

Voor de start werd er een halve minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Boston. De organisatie kondigde ook aan dat ze per deelnemer die aankwam 2 pond (2,34 euro) zal schenken aan een fonds dat de slachtoffers van de ontploffingen in Boston ondersteunt. De ongeveer 35.500 finishers brachten in totaal zo’n 81.000 euro in het laatje.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.