Meer kudos krijgen op Strava? Met dit soort loopjes vergoot je je kansen

Strava draait uiteraard om veel meer dan het krijgen van kudos, maar de kudos op je prestatie zijn toch een leuke extra. Ze geven je vaak net dat beetje meer voldoening en blijk van waardering nadat je je lange duurloop of snelle intervaltraining voltooid hebt.

Als je meer kudos wil ontvangen bij je uploads, is het handig om eens na te gaan welk type loopjes nu de meeste kudos krijgen en dus welke activtiteiten eruit springen op onze feed. Dit is de top 5.

1. Persoonlijke records

Dit spreekt voor zich: niets geeft zoveel voldoening voor jezelf en je volgers dan een persoonlijke toptijd te zien op je feed. Profsporter of recreant, je hebt er hard voor gewerkt en dat verdient duizenden kudos.

2. Course Records

Course records zijn de snelste gelopen tijden op een bepaald Strava-segment (een specifiek stukje weg/trail dat door gebruikers gecreëerd werd en waar je je tijden kan vergelijken met anderen). Als lid van Strava kan je een ‘prestatie’ behalen voor een uitzonderlijke prestatie op een bepaald segment, waaronder ook die van ‘Course Record’ (CR). Heb je de beste tijd neergezet, dan krijg je een Kroon. Deze Kroon (CR) is erg gegeerd en niet makkelijk te bekomen. Logisch dus dat CR’s steeds op veel kudos kunnen rekenen.

3. Marathons of lange loopsessies

Een marathon lopen is zwaar, en lopers verdienen alle aanmoedigingen en waarderingen als ze de finish bereiken. Net als persoonlijke records verdient elke marathonfinish – hoelang je er ook over deed om de streep te halen – duizenden kudos. Leuk weetje: in 2022 liep trailfenomeen Kilian Jornet het parcoursrecord op de UTMB en mag zich sindsdien de nieuwe ‘Strava King’ noemen. Zijn upload uit 2022 telt ondertussen meer dan 128.000 (!) kudos, wat meer dan het dubbele is dan het vorige record.

4. Mooie foto’s

Je Strava-pagina kan je ook een Instagram-tintje geven. Geef je volgers een impressie van de mooie omgeving waarin je loopt. Het is moeilijk om geen kudos te geven aan een mooi natuurbeeld voor dag en dauw, een loopsessie bij zonsondergang of een uitdagende trail in de bergen.

5. Strava kunst

Er zijn al tal van kunstwerken de revue gepasseerd: lopers kunnen hun route zo uitstippelen dat je een bepaalde figuur te zien krijgt als je ze nadien op een kaart weergeeft. Het is niet evident om een Picasso-waardige tekening te krijgen, dus het uitstippelen van de route en die juist volgen is cruciaal. Een foute bocht en je hele tekening kan de mist ingaan.

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?