Meer deelnemers voor jarige Abdijentocht

De Abdijentocht, één van de oudste joggings van ons land, viert op Hemelvaartsdag zijn 30ste verjaardag. Er wordt een recordaantal lopers en wandelaars verwacht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo.

De Abdijentocht, nu donderdag 17 mei, is een unieke natuurloop en wandeltocht. De deelnemers lopen of wandelen van Domein De Vijvers in Averbode naar het Sporta-centrum in Tongerlo. Voor het eerst telt de loopwedstrijd mee voor de Partena Run Classics

Het parcours van 16 km verloopt voor 90% over onverhard terrein door de prachtige bossen tussen de Abdijen van Averbode en Tongerlo. Voor het eerst in de geschiedenis van de Abdijentocht zullen de deelnemers door de Abdij van Tongerlo lopen. De finish ligt enkele honderden meters verder in het Sporta-centrum. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Tongerlo en Averbode als aankomstplaats.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Bijna 2.000 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in, dat zijn er ruim 600 meer dan vorig jaar. Met het mooie weer worden er 3.500 deelnemers verwacht. Dat zou een record zijn. De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo.

VOOR HET EERST IN DE PARTENA RUN CLASSICS

De Partena Run Classics is na Antwerpen, Knokke en Brugge aan zijn vierde manche toe. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen maken de leiders van het klassement kans om hun voorsprong verder uit te bouwen.

Koploopster Sigrid Vanden Bempt is voor deze wedstrijd de favoriete. Gwendolyn De Deyne wordt haar belangrijkste concurrente. Alexander Diaz Rodriguez, die zondag nog won in Brugge, is ook tussen Averbode en Tongerlo torenhoog favoriet. Onder meer Jelle Bertels, de winnaar van vorig jaar, Dries Busselot, Pieter Van Dyck en Thomas Thys zullen hem het vuur aan de schenen leggen.

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS

Alle deelnemers aan de Abdijentocht krijgen bij aankomst van brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier. Voor de wandelaars staat er onderweg, na goed 7 km, ook al een Tongerlo klaar. Voor de lopers zijn er onderweg 3 bevoorradingen met water.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in Domein De Vijvers (Judocus Pauwelslaan). De inschrijvingen zijn open tussen 7u en 11u (wandeltocht) en vanaf 11u tot vlak voor de start (loopwedstrijd).

Abdijentocht
Programma:
Start wandeling 16 km: tussen 7u en 11u
Start Abdijentocht voor lopers 16 km: 15u

Start: Domein De Vijvers Averbode
Finish: Sporta-centrum Tongerlo (Geneinde)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?