Meer dan 6000 lopers klaar voor 3de editie Battle of Thor

Zondag 3 september vindt de derde editie van Battle of Thor plaats in het Thor Park in Genk. Bekijk hier enkele hindernissen die de ruim 6000 deelnemers voor de kiezen krijgen.

Voor het eerst voor stoere kids

Battle of Thor is er dit jaar voor jong én oud. Gloednieuw is dat wie jonger is dan 14 jaar, dit jaar ook de kans krijgt om te proeven van het hele Spartacus-gebeuren. De kortere afstand, de 7 km met 19 hindernissen, werd immers opengesteld voor deelnemers vanaf 12 jaar. Deze kortere afstand wint ook aan populariteit, meer dan 2500 deelnemers hiervoor.

Maar ook de allerkleinsten worden niet vergeten: meer dan 400 zes- tot elfjarigen staan zondag voor het eerst aan de start van een obstakelrun. Hun uitdaging? Een aangepast parcours van ongeveer 2 km én 9 hindernissen. Elke Little Spartacus kan begeleid worden door één volwassene.

Met meer dan 3100 deelnemers blijft het volledige parcours van 12 km en 25 hindernissen de populairste afstand. Na HBvL Dwars door Hasselt is Battle of Thor dan ook het grootste loopevenement van de provincie Limburg.

Locatie

Start en finish liggen in het Thor Park, in de schaduw van de oude schachttorens van Waterschei. Een groot stuk van het parcours loopt door Klaverberg, een prachtig natuurgebied beheert door het Agentschap Natuur & Bos.

Het parcours, dat naast Genk ook in de gemeente As passeert, oogt opnieuw spectaculair en gaat zoals vorig jaar richting de loodzware mijnterrils van As. Dit jaar worden er in totaal 25 hindernissen gebouwd op het parcours, dat zijn er maar liefst 7 meer dan vorig jaar.

Eén van de nieuwe hindernissen is de ‘Monkey Climb’ (zie hieronder), waarbij de deelnemers via monkey bars omhoog moeten klimmen om de bel te laten rinkelen, eens de top bereikt, val je in het water en zwem je naar de overkant. Maar ook de klassiekers als de ‘Ramp Attempt’ en de ‘Tobogaaan!’ zullen niet ontbreken. Bekijk HIER het volledige parcoursplan met alle hindernissen.

Vrouwen

Wie denkt dat Battle of Thor enkel voor stoere mannen is, heeft het helemaal mis. Maar liefst 36 % van de deelnemers zijn vrouwen. Niet minder dan 2300 deelnemers schreven zich in groep in en staan dus samen met hun vrienden, ploegmaats, collega’s, … aan de start. Met meer dan 53% van de deelnemers zijn de Limburgers het sterkst vertegenwoordigd. In totaal staan meer dan 500 Genkenaren aan de start.

Inschrijven kan nog

Inschrijven voor de verschillende afstanden kan nog steeds! Online t.e.m. zaterdag 2 september of zondag 3 september ter plaatse in Thor Park vanaf 10u. De toegang tot het evenement is gratis. Iedereen kan dus komen supporteren of een kijkje komen nemen naar de spectaculaire hindernissen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?