Meer dan 5000 lopers en wandelaars voor vijfde editie van de Athora Great Bruges Marathon

Genieten stond voor het gros van de deelnemers voorop, zondagochtend en -middag in Brugge. Zacht en droog herfstweer zorgde voor de ideale omstandigheden voor wie de volledige of de halve marathon wilde lopen of een halve marathon of 8 km wilde wandelen. Er waren opvallend veel buitenlanders onder de 5200 deelnemers, ongetwijfeld aangetrokken door de unieke Unesco-Werelderfgoed-setting voor een marathon.

Bij de toppers maakte Tim Calliauw zijn favorietenrol waar. Hij kwam na 2u21:46 als eerste over de streep en was daarmee bijna twee minuten sneller dan Willem Van Schuerbeeck (2.23:31). Jan Vervaet vervolledigde het podium (2.26:52). Calliauw kon rekenen op luxehaas Koen Naert die bewust in die optiek aan de start stond en Calliauw afzette op km 32.

De West-Vlaamse Alliantie, een selecte trainingsgroep van Olympic Brugge onder leiding van trainer Stijn Fincioen, was baas in eigen gouw. Bij de vrouwen was de Bredense Saartje Speleers de beste in 2.53:04. Op de halve marathon was de overwinning voor Ward Van Der Kelen, vorige week nog vijfde op de 10Miles. Van Der Kelen finishte in 1.06:50 en had maar liefst vijf minuten voorsprong op de tweede. Heidi Van Maele was de eerste vrouw in 1.28:42.

Titelpartner Athora kwam zelf met meer dan 200 werknemers aan de start, onder hen ook CEO Dorsan van Hecke. Er deden dit jaar ook ruim 1000 wandelaars mee die ofwel een halve marathon stapten of voor de family walk van 8km hadden gekozen. Net als alle deelnemers genoten zij ook van de culinaire traktatie op de foodmarket na de finish en van de gratis Brugse Zot.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?